Voor 4 personen.
Kooktijd: ongeveer minuten.
Ingrediënten:
150-200 gr zalmfilet pp
bosui
groene kruiden zoals dille, peterselie, selderij, bieslook, basilicum…
creme fraiche
mochou
3t knoflook
zout, peper
4 stukken aluminiumfolie
Voorbereiding:
Verwarm de oven op 200 gr
Maak een pasta van crème fraiche, monchou, 3t knoflook, en groene kruiden naar inzicht
snij de bosui in ringen
Aan de slag:
Dep de zalm droog en bestrooi de 4 filets met zout en peper
Leg ze op aparte aluminiumfolies
Besmeer iedere filet met zo’n 1,5 el pasta
Bestrooi ze met bosui
Vouw de folies dicht
Leg de dichte folies c.a. 30 min in de oven
Valkuilen: dat de vis te rauw is, door de koude pasta kan het langer duren
Bron: eigen recept, de z.g. ‘trouwzalm’ nagemaakt van onze trouwdag