Voor 4 personen.
Kooktijd: 25-30 minuten.
Ingrediƫnten:
260-270 gr rijst
Pakje ham in vierkantjes gesneden.
2 eieren
1 prei
1 ui in stukjes.
Blokje kippenbouillon
Arachideolie
Vetsin
Zout/peper
Voorbereiding:
Kook de rijst in ruim water met een blokje kippenbouillon, halve tl zout, halve tl peper, tl vetsin.
Spoel de rijst koud af en laat het helemaal (!) afkoelen.
Aan de slag:
Doe twee eieren in een kommetje en klop het met een vork door elkaar, doe arachideolie in een kleine koekenpan en roerbak het ei met wat zout en peper totdat er kleine stukjes zijn ontstaan. Bak het niet te lang door dan wordt het te droog.
Doe ruim arachideolie in de wok, gooi de ui, prei en ham erbij. Bestrooi licht met vetsin, zout en peper.
Als de ui wat glazig is voeg je de eistukjes en de rijst toe, verwarm het al omscheppend op hoog vuur.
Valkuilen: teveel Vetsin kan voor hoofdpijn zorgen, een valkuil is te heftig strooien met dat spul, doe eerst licht bestrooien en proef daarna of er nog wat bij kan.
Bron: verschillende bronnen.