Waterzooi met zalm

Voor 4 personen.
Kooktijd: ongeveer 20 minuten.

Ingrediënten:
3 dunne preien (in vingerdikke plakken)
0,8 tablet visbouillon
1 rode ui
100-150 gr grote garnalen
350 gr zalmfilet (in flinke vierkante stukken)
Italiaanse kruiden
1-3 t knoflook
Witte peper
0,8 bakje crème fraiche
Witte wijn
Bakboter 1 el

Voorbereiding:
Maak in een maatbeker een mengsel van de crème fraiche, de knoflook, een eetlepel Italiaanse kruiden, wat peper, de (verbrokkelde) visbouillon een half kopje water en een scheutje wijn.

Aan de slag:
1. Bak in de boter de prei, en ui aan op half hoog vuur
2. Mengsel met crème fraiche e.d. toevoegen
3. Vis en garnalen erbij.
4. Laten garen op middelhoge temperatuur.
5. Eet smakelijk!

Valkuilen: overkoken, dus te lang koken waardoor de prei slap wordt, de saus dik en de zalm droog.

Bron: dit is een eigen recept op basis van een stokoud AH recept.

Serveren met Penne (160 gr) en chiabata (lekker dippen in de saus)