Familienasi

Voor 4 personen.
Kooktijd: ongeveer 10 minuten (als de rijst is bereid).

Ingrediƫnten:
310 gr rijst (Basmati, Silvo)
Kippenbouillon 1 tablet
200 gr kleingesneden kipfilet
Kerrie
Knoflook (3 t)
Sambal (Brandal, Conimex)
Vetsin
Ketjap (Manis van Inproba)
Chinese roerbakmix (AH of Lidl)
Roerbakolie (Conimex)
Arachideolie

Voorbereiding:
Kook de rijst in ruim water met een blokje kippenbouillon, halve tl zout, halve tl vetsin.
Spoel de rijst koud af en laat het helemaal (!) afkoelen.

Aan de slag:
Olie in wok op middelhoge temp
Doe de kipfilet in de wok
Bestrooi licht met vetsin, ruim met kerrie, voeg ruime tl sambal en de knoflook toe
Schep het om.
Zet het op een hoge temp, gaar het vlees bruin en doe een klein scheutje ketjap daar bij puur om het vlees bruin te kleuren
Voeg groenten toe en zo nodig wat arachideolie
Roerbak het zo’n 2 minuten
Schep de rijst erbij en roerbak die mee
Voeg scheut ketjap toe en schep om.

Valkuilen:
Groenten te lang roerbakken waardoor het een slappe prak wordt

Bron: