Voor 4 personen.
Kooktijd: ongeveer 40 minuten.
Ingrediënten:
500 gr gesneden prei
1 Winterwortel in plakjes
½ knolselderij in blokjes
1 ui
Flinke hand gesneden peterselie
400 gr bloemige aardappels
100 gr gerookte spek
3-4 runderworstjes
1 liter runderbouillon (gewoon van een tablet in heet water).
Voorbereiding:
De boel snijden voordat je begint te koken is bij dit gerecht wel een aanrader.
Aan de slag:
1. In ongeveer een eetlepel olie de spek uitbakken.
2. Wortel, knolselderij en ui meebakken.
3. Aardappel, worst en runderbouillon toevoegen.
4. Na ongeveer 10 minuten prei, zout en peper er bij.
5. Kook het even door en let op dat de prei niet te slap wordt.
6. Snij tijdens het doorkoken de worst in plakjes en voeg die weer bij het gerecht.
7. Goed omscheppen, op smaak brengen als dat nodig is.
Valkuilen: kapotkoken van de aardappel en prei, zorg dat beiden voldoende structuur houden ander wordt het een smurrie.
Bron: