Voor 4 personen.
Kooktijd: ongeveer 10 minuten (als de rijst is bereid).
Ingrediƫnten:
310 gr rijst (Basmati, Silvo)
Kippenbouillon 1 tablet
200 gr kleingesneden kipfilet
Kerrie
Knoflook (3 t)
Sambal (Brandal, Conimex)
Vetsin
Ketjap (Manis van Inproba)
Chinese roerbakmix (AH of Lidl)
Roerbakolie (Conimex)
Arachideolie
Voorbereiding:
Kook de rijst in ruim water met een blokje kippenbouillon, halve tl zout, halve tl vetsin.
Spoel de rijst koud af en laat het helemaal (!) afkoelen.
Spoiler
Door de rijst af te spoelen verdwijnt het losse zetmeel waardoor je een lossere korrel krijgt, door de rijst te laten afkoelen krijg je een drogere korrel (oftewel is ie nog warm en je gooit het door de nasi krijg je een zachtere vochtiger korrel)
Aan de slag:
Olie in wok op middelhoge temp
Doe de kipfilet in de wok
Bestrooi licht met vetsin, ruim met kerrie, voeg ruime tl sambal en de knoflook toe
Schep het om.
Zet het op een hoge temp, gaar het vlees bruin en doe een klein scheutje ketjap daar bij puur om het vlees bruin te kleuren
Voeg groenten toe en zo nodig wat arachideolie
Roerbak het zo’n 2 minuten
Schep de rijst erbij en roerbak die mee
Voeg scheut ketjap toe en schep om.
Valkuilen:
Groenten te lang roerbakken waardoor het een slappe prak wordt
Bron:
Spoiler
Nasi, vooral H & H & T worden er vrolijk van. Lekker met pindasaus en een gebakken eitje, num num. Ik ben opgegroeid met o.a. Indonesische smaken, zoiets blijft dan toch errug fijn.