Ingrediënten voor 20 st.
460 gr bloem
20 gr bakpoeder
150 gr koude boter in blokjes
1 ei + 1 dooier (= om te bestrijken)
150 ml melk
75 gr suiker
Snuf zout
Voor de clotted cream
125 gr mascarpone
125 ml slagroom
Zo maak je het
Kneed een deeg van het bloem, het bakpoeder, de suiker, de boter en het zout. Je kan dit met de hand doen, maar ook in een keukenmachine.
Voeg het hele ei en de melk toe en kneed er een samenhangend deeg van. De eidooier bewaar je om de scones mee te bestrijken.
Laat het deeg een uurtje rusten in de koelkast. Verpak het deeg in huishoud folie zodat het niet uitdroogt.
Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.
Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot ongeveer 2 cm dikte.
Steek er rondjes uit van 5 – 6 cm en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrijk de scones met de losgeklopte eidooier.
Bak de scones in ongeveer 10 – 12 minuten goudbruin en gaar.
Voor de zelfgemaakte clotted cream klop je de slagroom half stijf.
Spatel de slagroom door de mascarpone en dan is je clotted cream klaar.
Bron: uit pauline’s keuken