Italiaanse ovenschotel

2 paprika’s in grote stukken gesneden
2 rode (of zoete?)  uien in parten gesneden
1 courgette grof gesneden
3 kipfilets in grote stukken gesneden
4 trostomaten in parten gesneden
1 theelepel gerookte paprikapoeder
flinke snuf gemalen zwarte peper en zout
scheut olijfolie
3 teentjes knoflook geraspt
1 zak (450 gram) krieltjes voorgegaard
1 zakje (40 gram) geraspte (Parmezaanse) kaas
Italiaanse kruidenmix / verse kruiden
1 bol mozzarella

Kook de krieltjes 5 min.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in.
Meng 6 eetlepels olijfolie met de knoflook en een flinke snuf peper en zout. (ook lekker om een theelepel gedroogde chilivlokken toe te voegen)
Kruid de kipfilet stukken met peper, zout, gedroogde Italiaanse kruiden en gerookte paprikapoeder.
Leg de kip, krieltjes, paprika, courgette, ui en tomaten in de ovenschaal. Schenk hier overheen de knoflook olie en bestrooi met de gedroogde en verse kruiden.
Strooi er de geraspte Parmezaanse kaas overheen, scheur de mozzarella in stukken en bestrooi met een flinke snuf gemalen zwarte peper.
Bak de ovenschaal in 35-40 minuten gaar en goudbruin.

Dit is de aangepaste versie van dit recept.