Pasta pesto

Voor 4 personen.
Kooktijd: ongeveer 40 minuten.

Ingrediënten:
220 gr pasta penne
1 klein potje rode pesto AH
0,8 bakje creme fraiche
500 gr kipfilet in stukjes
Sambal Brandal
knoflook 2 grote t
Italiaanse kruiden 2-3 EL (bij voorkeur SILVO)
1 grote of 2 kleine preien
Zout
Olijolie
Lekker met: geroosterde pijnboompitjes

Voorbereiding:
Rooster de pijnboompitjes rustig in een koekenpan zonder olie o.i.d. als ze verkleuren doe je ze in een schaaltje.
In een schaal of diepvrieszak doe je ongeveer 4 el olijfolie
Voeg een tl zout toe
Voeg een tl sambal toe
Voeg 3 el Italiaanse kruiden toe en
de geperste knoflook
[je hebt nu de marinade]

Snij de kipfilet in kleine stukjes en gooi die in de marinade, laat het minimaal 10 min intrekken

Aan de slag:
Zet ruim water op voor de pasta, als het kookt voeg tl zout toe en een scheutje olijfolie.
Snij de preien

in vingerdikke ringen.
Doe de pasta in het water en laat het 15 min koken.
Laat ondertussen de wok goed heet worden voordat je het vlees (waar de olie dus al in zit) toevoegt en bak het flink aan.
Als het vlees gaar is voeg je de prei toe, als de prei hier en daar is aangebakken voeg je de crème freche (0,8 bekertje) toe en de pesto (0,8 klein potje) en laat het gaar pruttelen.

Lekker met: frisse sla, geroosterde pijnboompitjes

Valkuilen: zand in de prei, vlees/prei te lang waardoor prei slap wordt, penne te kort (heeft ongeveer 14-15 min nodig)
Bron: AH/recepten