Nodig (4 personen)
Kipfilet in blokjes: 400 gr
Uien grof gesnipperd: 2
Knoflook: 2
Currypasta MILD van Patak’s: 1,5 el
Bouillonblokje kip: 0,8 tablet
Bloem: 1 el
Volle yoghurt: 250 cc
Scheutje olijfolie
Hoe maken?
1: Roer de bloem door de yoghurt, laat die op kamertemperatuur komen.
2: Verhit de olie in diepe koekenpan, currypasta er doorheen roeren
3: Vlees toevoegen en op matig vuur bruin bakken in ongeveer 4 minuten
4: Grof gesnipperde ui en knoflook c.a. 3 minuten meebakken.
5: Brokkel 0,8 bouillonblokje er overheen en doe er een scheutje water bij (niet teveel klein scheutje zodat er een jus ontstaat). Laat het kort koken zodat bouillonblokje is opgelost.
6: Zet het vuur even uit, hoe minder warm het gerecht is hoe kleiner de kans dat de yoghurt gaat schiften als je het erbij gooit.
7: Roer de yoghurt met de bloem er doorheen en verwarm het rustig (doe je het te heet dan gaat de yoghurt schiften), eventueel beetje water bijvoegen als het te dik wordt en als het te dun is al roerend laten inkoken op matig vuur. Voor het serveren proeven of zoutgehalte okee is.
Serveren met
Rijst: 360 gr basmati rijst bij voorkeur van Silvo (90 gr pp).
Gesneden komkommer
En/of Chinese kool (in stukken kort koken goed afgieten geen zout)
In 1 potje Patak’s zitten ongeveer 6 a 7 eetlepels curry.
– 75-100 gr kipfilet pp
– 90 gr rijst pp